Κουφώματα για τη Θεσσαλονίκη

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές, σχετικά με την καταλληλότερη επιλογή κουφωμάτων, για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης.


Πώς επιλέγω κουφώματα;

Όταν πρέπει να επιλέξουμε ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την γεωγραφική θέση που ανήκει το οίκημά μας, τον προσανατολισμό του κτιρίου, αλλά και το πόσο εκτεθειμένο είναι στα καιρικά φαινόμενα.

Άλλες απαιτήσεις έχει ένα σπίτι στη Θεσσαλονίκη και άλλες στην Αθήνα.


Στη Θεσσαλονίκη τι χρειάζομαι;

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης χρειαζόμαστε ένα ΚΟΥΦΩΜΑ με χαμηλότερο συντελεστή θερμοπερατότητας UW, λόγω του ψυχρού κλίματος που επικρατεί τους χειμερινούς μήνες.

Καταφέρνοντας καλύτερο αποτέλεσμα στη θέρμανση του χώρου, πρέπει να προστεθούν ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ (Ενεργειακά Τζάμια).


Κουφώματα PVC για σπίτια σε περιοχές με υψόμετρο

Σε περιοχή γύρω από την Θεσσαλονίκη σε υψόμετρο θα χρησιμοποιήσουμε κουφώματα PVC αντί αλουμινίου, με τριπλά ενεργειακά τζάμια.


Κουφώματα PVC για σπίτια κοντά στη θάλασσα

Η Θεσσαλονίκη έχει πολύ ωραία μέρη κοντά στη θάλασσα, που φυσικά πρέπει τα κουφώματα να αντέχουν στην υγρασία. Και εκεί η καλύτερη επιλογή είναι τα κουφώματα PVC, λόγω του ότι τα συστατικά του υλικού φθείρονται λιγότερο από του αλουμινίου.


Τριπλά ενεργειακά τζάμια για Μονοκατοικίες

Η μονοκατοικία είναι η δυσκολότερη επιλογή, γιατί θέλουμε τα καλύτερα κουφώματα που κάνουν την μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικά να μην κοστίσουν όσο το σπίτι μας.

Εδώ θα πούμε αυτό που είπαμε και στην αρχή, πρέπει να επιλέξουμε με βάση τον προσανατολισμό του σπιτιού μας. Βάζουμε κουφώματα PVC στη βόρειο – δυτική πλευρά της οικίας μας, με τριπλά ενεργειακά τζάμια. Ενώ στις υπόλοιπες πλευρές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυσικά πάλι PVC, αλλά και κουφώματα αλουμίνιου (ανάλογα με την έκθεσή του στα καιρικά φαινόμενα).

Αν έχουμε μεγάλες μπαλκονόπορτες, τις επιλέγουμε αλουμινίου λόγω βάρους (ώστε να μην κρεμάσουν).


Πως θα κάνω εξοικονόμηση ενέργειας;

Ακόμη καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας μπορούμε να κάνουμε βάζοντας ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ PVC, αντί αλουμινίου (βάση μελετών), προσθέτοντας φυσικά διπλά τζάμια ή τριπλά ενεργειακά τζάμια.


Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε ώστε να επιλέξετε τα καλύτερα κουφώματα για το σπίτι σας!

Item added to cart.
0 items - 0.00