Τι είναι οι ενεργειακοί υαλοπίνακες

Ο όρος «Ενεργειακοί Υαλοπίνακες» χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια ως ελεύθερη μετάφραση του όρου «Energy efficient glass». Πρόκειται για τους υαλοπινάκες, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστικά τα οποία δυσχεραίνουν την μεταφορά της θερμότητας από την μία πλευρά στην άλλη. Συντελώντας έτσι στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες λειτουργούν με όλες τις καιρικές συνθήκες (συννεφιά ή λιακάδα), όλες τις ώρες της ημέρας, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου (χειμώνακαλοκαίρι). Χωρίς να εμποδίζουν το φυσικό φως να εισέλθει στον χώρο μας, με αποτέλεσμα την άσκοπη δαπάνη για φωτισμό.


Επιλογή ενεργειακού υαλοπίνακα

Όλοι γνωρίζουν ότι στα κουφώματα, στις μπαλκονόπορτες ή τα παράθυρα, τη μεγαλύτερη επιφάνεια καταλαμβάνει ο υαλοπίνακας. Με αποτέλεσμα η επιλογή του να χρήζει μεγάλης προσοχής και σημασίας.

Κάθε στοιχείο ενός κτίσματος έχει την δική απώλεια θερμότητας. Η θερμότητα διαφεύγει από παντού (από τους τοίχους, από την οροφή, από το δάπεδο, από διάφορα ανοίγματα). Έτσι, είναι σημαντικό για κάποιον να σκεφτεί την αντικατάσταση των υαλοπινάκων – τζαμιών του σπιτιού του, με ενεργειακούς υαλοπίνακες.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από ενεργειακούς υαλοπίνακες, ανάλογα µε τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του κτιρίου. Π.χ. οριζόντια ή κάθετη υάλωση, ηλιακό προσανατολισμό, ποσοστό φωτός που θέλουμε να περνάει στο εσωτερικό του χώρου μας κλπ. Κάθε χρήση απαιτεί συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.

Η αντικατάσταση υαλοπινάκων (εκτός κάποιων εξαιρέσεων) είναι μια απλή και γρήγορη παρέμβαση. Επίσης, έχει μικρότερο κόστος από κάθε άλλη παρέμβαση.


Πλεονεκτήματα ενεργειακών υαλοπινάκων

1) Ελαχιστοποιούν τη δημιουργία κρύων σημείων μέσα στον χώρο και την είσοδο κρύου αέρα απ’ έξω. Ακόμη και όταν η επιφάνεια των υαλοπινάκων είναι μεγάλη.

2) Μείωση του ετήσιου κόστους θέρμανσης και ψύξης έως και 35%.

3) Ελάχιστη διαφορά κόστους από το διπλό γυαλί.

4) Μειώνουν το σχηματισμό υγρασίας στο εσωτερικό των υαλοπινάκων. Καθώς αυτοί παραμένουν κοντά στη θερμοκρασία του δωματίου.

5) Τον χειμώνα οι ενεργειακοί υαλοπίνακες παρέχουν τρεις φορές περισσότερη θερμομόνωση, από τα κοινά διπλά τζάμια.


Επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφθείτε μας για περισσότερες πληροφορίες

Item added to cart.
0 items - 0.00