Κουφώματα αλουμινίου ή συνθετικά κουφώματα;

Διαβάστε παρακάτω και ενημερωθείτε για τις διαφορές ανάμεσα στα κουφώματα αλουμινίου και τα συνθετικά κουφώματα…


Κουφώματα Αλουμινίου


Πλεονεκτήματα κουφωμάτων αλουμινίου

Ένα από τα μεγάλα προσόντα που σας παρέχουν τα κουφώματα αλουμινίου είναι η ασφάλεια και η σιγουριά. Που πρωτίστως οφείλεται στο γεγονός ότι το αλουμίνιο από το οποίο αποτελούνται τα προφίλ είναι ένα υλικό με μεγαλύτερες μηχανικές αντοχές.

Το αλουμίνιο δεν μεταβάλλεται στις καιρικές συνθήκες, ενώ σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν είναι τοξικό. Επίσης ικανοποιεί κάθε αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και χρωματική επιλογή.

Τα κουφώματα αλουμινίου έχουν μεγάλη αντοχή και διάρκεια ζωής

Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα που έχουν τα κουφώματα αλουμινίου είναι πως δίνουν ευελιξία στον σχεδιασμό των κουφωμάτων. Καθώς μπορούν να δημιουργηθούν σε διάφορα σχέδια.


Μειονεκτήματα κουφωμάτων αλουμινίου

Το βασικό μειονέκτημα που έχουν τα κουφώματα αλουμινίου είναι οι θερμομονωτικές του ιδιότητες.

Όπως είναι γνωστό, το αλουμίνιο είναι καλός αγωγός της θερμότητας. Που σημαίνει ότι επιτρέπει τη μεταφορά θερμότητας από το εσωτερικό του σπιτιού προς τα έξω και αντίστροφα. Αυτό σημαίνει ότι τα θερμομονωτικά αποτελέσματα του σπιτιού σας είναι πιο περιορισμένα, εάν έχετε κουφώματα αλουμινίου. Με αποτέλεσμα να πρέπει να δαπανάτε περισσότερα χρήματα για θέρμανση τον χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι.

Ένα άλλο μειονέκτημα που έχουν τα κουφώματα αλουμινίου, κυρίως συγκριτικά με τα κουφώματα PVC (συνθετικά ή αλλιώς πλαστικά κουφώματα) είναι το κόστος.


Συνθετικά κουφώματα


Πλεονεκτήματα κουφωμάτων PVC

Το πρώτο πλεονέκτημα που χαρακτηρίζει τα κουφώματα PVC, όπως έχουμε αναφέρει και πιο πάνω, είναι το κόστος τους και βέβαια πάντα σε αναλογία με την ποιότητα. Τα κουφώματα PVC δηλαδή δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση μια δεύτερη φθηνή λύση, αλλά μια οικονομική λύση μεν, εξίσου ποιοτική με τις υπόλοιπες.

Άλλο ένα σημαντικό όφελος που σας προσφέρουν τα πλαστικά κουφώματα (κουφώματα PVC) είναι η αυξημένη θερμομονωτική ικανότητα. Η οποία πηγάζει από το γεγονός ότι το πλαστικό είναι κακός αγωγός της θερμότητας. Με αποτέλεσμα, εάν επιλέξετε κουφώματα PVC δεν θα υπάρχει μεταφορά θερμότητας από το εξωτερικό περιβάλλον προς το εσωτερικό του σπιτιού και αντίστροφα. Κάτι που συνεπάγεται για εσάς εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Η ηχομόνωση είναι ακόμα ένα πλεονέκτημα για τα κουφώματα PVC. Καθώς το πλαστικό εκτός από κακός αγωγός της θερμότητας, δεν επιτρέπει και τη μετάδοση του ήχου.

Σύμφωνα με μελέτες, τα κουφώματα PVC μειώνουν την ένταση των εξωτερικών θορύβων κατά 70%

Τέλος τα κουφώματα PVC χαρακτηρίζονται από ελάχιστο κόστος συντήρησης και ταυτόχρονα μεγάλη διάρκεια ζωής.


Μειονεκτήματα κουφωμάτων PVC

Τα κουφώματα PVC είναι ευάλωτα στον ήλιο και στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Το κιτρίνισμα ήταν το πιο συχνό φαινόμενο τις προηγούμενες δεκαετίες, σε χαμηλότερης ποιότητας πλαστικά κουφώματα.

Επιπρόσθετα, παλιότερα υπήρχε θέμα ασφάλειας, γιατί τα κουφώματα ήταν φτιαγμένα αποκλειστικά από PVC. Όμως τα σύγχρονα συνθετικά κουφώματα έχουν εσωτερικό προφίλ αλουμινίου που προσδίδει στιβαρότητα στο υλικό.


Επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφθείτε μας για περισσότερες πληροφορίες

Item added to cart.
0 items - 0.00