Συμβουλές συντήρησης κουφωμάτων αλουμινίου

Όπως κάθε αντικείμενο για να διαρκέσει στον χρόνο χρειάζεται συντήρηση, το ίδιο ισχύει και για τα κουφώματα αλουμινίου. Μάθετε λοιπόν με ποιον τρόπο θα διατηρήσετε τα κουφώματα σας, σε άριστη κατάσταση, μετά την αγορά και την τοποθέτηση τους.


Συμβουλές – Οδηγίες

Ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες σχετικά με τη συντήρηση κουφωμάτων. Που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα κουφώματα σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με άρτια εμφάνιση και αποδοτικότητα:

  • Αν παρατηρήσετε στην επιφάνεια του κουφώματος σκόνες ή ρύπους, είναι μια επαρκής ένδειξη ότι απαιτείται καθαρισμός. Πώς καθαρίζουμε όμως ένα κούφωμα; Για τον καθαρισμό αρκεί ένα βρεγμένο μαλακό πανί και απορρυπαντικό με ουδέτερο pH (5,5 – 8,0). Μην χρησιμοποιείτε ποτέ οξέα ή άλλα δυνατά υγρά καθαρισμού όπως χλωρίνη.

Δεν τρίβουμε τα κουφώματα με βούρτσες, σύρμα ή άλλα υλικά που χαράζουν

Το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι να μην βλάψετε με τον καθαρισμό τη λειτουργία και την εμφάνιση του κουφώματος. Να έχετε υπόψη σας ότι εάν το σπίτι σας βρίσκεται κοντά στη θάλασσα ή σε βιομηχανική περιοχή, θα χρειαστεί να καθαρίζετε πιο συχνά τα κουφώματα σας.

✔ Προσοχή: δεν ενδείκνυται ο καθαρισμός με νερό, με την πίεση του λάστιχου ποτίσματος.

  • Οι μηχανισμοί ανάκλησης, οι μεντεσέδες, οι σπανιολέτες, οι γωνίες-συνδέσεις και γενικά όλα τα εξαρτήματα του κουφώματος χρειάζονται λάδωμα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Η τακτική συντήρηση στα λάστιχα και στα βουρτσάκια του κουφώματος θα του εξασφαλίσουν καλή λειτουργικότητα και μακροζωία. Λιπαίνουμε όλα τα κινούμενα μέρη και εξαρτήματα των κουφωμάτων αλουμινίου μια φορά το χρόνο.
  • Απομακρύνετε βρωμιές, χώματα ή ξένα αντικείμενα από τους οδηγούς που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την ομαλή κίνηση των συρόμενων κουφωμάτων. Τα βουρτσάκια θα πρέπει να παραμένουν καθαρά, χωρίς σκουπίδια ή κόλλες.


Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και οδηγίες, ώστε να διατηρήσετε τα κουφώματα σας σε άρτια κατάσταση


Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία κουφωμάτων αλουμινίου «Αφοι ΤΣΟΚΑΝΗ» θα σας δώσει ολοκληρωμένες συμβουλές για την συντήρηση των κουφωμάτων σας, από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας μας.


Επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφθείτε μας για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση

Item added to cart.
0 items - 0.00