Κουφώματα άσπρα ή με χρώμα;

Τα κουφώματα προσδίδουν αρκετά οφέλη σε ένα σπίτι, όπως θερμομόνωση, ηχομόνωση, θέρμανση και ασφάλεια. Γιατί, όμως, να μη προσθέσεις σε αυτά και ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα;

Λύσεις για χρώματα στα κουφώματα, που ταιριάζουν σε όλα τα γούστα και βαλάντια!


Αντικατάσταση παλιών κουφωμάτων

Χτίζεις τώρα το σπιτικό σου ή απλώς θέλεις να αντικαταστήσεις τα παλιά σου κουφώματα; Πήρες διαστάσεις, διάλεξες μεταξύ κουφωμάτων αλουμινίου ή συνθετικών κουφωμάτων (PVC) και τώρα ήρθε η ώρα να διαλέξεις το χρώμα. Είναι λογικό να αναρωτιέσαι «τι χρώμα κουφώματα να διαλέξω;».

Πρέπει να εκμεταλλευτείς το γεγονός ότι στην αγορά κυκλοφορεί μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Καθώς η επιλογή κουφωμάτων είναι μια μεγάλη επένδυση, η επιλογή πρέπει να «πηγαίνει» τόσο με τον εξωτερικό, όσο και με τον εσωτερικό χώρο.

Ακόμα και αν διαθέτεις κουφώματα, μπορείς να τους αλλάξεις εύκολα το χρώμα για να ανανεώσεις το χώρο σου. Οι απλές λύσεις όπως το λευκό χρώμα στα κουφώματα είναι πλέον βαρετές.


Κουφώματα με ξύλινη όψη

Η ξύλινη όψη είναι μια από τις πιο συνηθισμένες και εντυπωσιακές επιλογές ως απάντηση στο ερώτημά μας. Πολλές εταιρείες κατασκευής κουφωμάτων διαθέτουν μεγάλη γκάμα αποχρώσεων, που παραπέμπουν σε ξύλο.

Υπάρχουν, τόσο σκούρες όσο και ανοιχτές. Χαρακτηριστικό, είναι το γεγονός ότι το αποτέλεσμα είναι αληθοφανές, αφού σχηματίζονται μέχρι και «νερά» ρόζοι.

Οι συγκεκριμένες αποχρώσεις κουφωμάτων με ξύλινη όψη ταιριάζουν άψογα σε ένα σπίτι που θέλει να δώσει παραδοσιακό στυλ στη διακόσμηση.


Γκρι κουφώματα

Ναι, γκρι είναι από τα πιο δημοφιλή χρώματα σε κουφώματα, αλλά όχι άδικα. Το γκρι είναι ένα χρώμα ουδέτερο, αντικαθιστώντας το σύγχρονο άσπρο.

Διαθέτει έναν αυτόνομο δυναμισμό. Μπορείς να το συνδυάσεις τόσο με τη διακόσμηση του εσωτερικού, όσο και με αυτή του εξωτερικού χώρο. Είναι ένα χρώμα του βιομηχανικού στυλ.

Επομένως, αν το σπίτι σου δεν είναι παραδοσιακό, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από τα γκρι κουφώματα.


Μαύρα κουφώματα

Μετά τα γκρι κουφώματα έρχονται τα μαύρα κουφώματα. Η τελευταία τάση στην μόδα των κουφωμάτων είναι να θέλει το μαύρο. Το απόλυτο χρώμα. Το συνδυάζεις πολύ εύκολα τόσο με το εσωτερικό του σπιτιού σου, όσο και με το εξωτερικό.

Τα μαύρα κουφώματα προσδίδουν κύρος και επιβλητικότητα, αλλά παράλληλα είναι μοντέρνα και σύγχρονα.


Κόκκινα – Κίτρινα – Μοβ κουφώματα

Αν όμως θέλεις να κάνεις τη διαφορά με τα κουφώματα σου, τότε διάλεξε ζωηρά χρώματα, όπως αποχρώσεις του κόκκινου, του κίτρινου ή του μοβ. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μην αντιπροσωπεύουν μεγάλη μερίδα του κοινού, αλλά με αυτά σίγουρα θα κλέψεις τις εντυπώσεις.

Ωστόσο, για να εναρμονιστούν με το εσωτερικό του σπιτιού σου, η διακόσμηση πρέπει να είναι μοντέρνα και να κινείται σε pop ή retro στυλ.


Μπλε κουφώματα – Πράσινα κουφώματα

Το σπίτι σου μυρίζει νησί. Αν δεν είσαι σε νησί, με τα μπλε κουφώματα φέρνεις το νησί στο σπίτι σου. Η αίσθηση της θάλασσας πλημυρίζει τον χώρο.

Αλλά και τα πράσινα κουφώματα. Το πράσινο είναι το χρώμα της ελπίδας και της πίστης, αλλά και της φύσης. Το ιδανικό για κατοικίες ή ιδιοκτήτες που λατρεύουν την φύση.

Είτε το σπίτι σου είναι στην επαρχία είτε είναι σε πόλη ταιριάζουν άψογα με ένα σκηνικό γεμάτο λουλούδια και φυτά. Παρ’ όλα αυτά, θα έλεγε κανείς ότι είναι δεσμευτικά χρώματα σε ότι αφορά την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού. Μπορείς, όμως, να διατηρήσεις περισσότερο minimal στυλ ή να επιλέξεις χρωματισμούς που ταιριάζουν ανάλογα.


– Διαβάστε επίσης: Πότε τα κουφώματα σας θέλουν αλλαγή

Item added to cart.
0 items - 0.00