Τι είδους ρολά να επιλέξω;

Ιδιαίτερη πρόνοια θα πρέπει να λαμβάνεται για τα ρολά του σπιτιού σας. Μάλιστα αν επιλεγούν επικαθήμενα ρολά (κάτι το οποίο τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται πολύ), αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από την αρχή των κτισιμάτων.


Τύποι ρολών

Τα ρολά διακρίνονται σε:


Σταθερά ρολά (φυλλαράκια)

Τα σταθερά ρολά (κυρίως από προφίλ) χρησιμοποιούνται στα παντζούρια συρομένων και ανοιγομένων κουφωμάτων. Έχοντας αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τα πλαστικά ρολά.


Τυλιγόμενα ρολά (επικαθήμενα)

Τα τυλιγόμενα ρολά (επικαθήμενα) είναι κατασκευασμένα από διαμορφωμένη ταινία αλουμινίου με «πλήρωση» πολυουρεθάνης. Την τελευταία 5ετία χρησιμοποιούνται ευρέως και με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό. Ενώ προτιμούνται και σε παλιές κατοικίες και σε διαμερίσματα σε περιπτώσεις αντικατάστασης των παλαιών ξύλινων ρολών. Αφού κυκλοφορούν και σε διάφορα χρώματα απομίμησης ξύλου.

Με τη προσθήκη κατάλληλων μηχανισμών, τα ρολά μπορούν να κινούνται ηλεκτρικά και τηλεχειριζόμενα

Σε μεγάλα ανοίγματα (καταστήματα, χώροι γκαράζ) ή και για λόγους επιπρόσθετης ασφάλειας, χρησιμοποιούνται τυλιγόμενα σε άξονα ρολά. Το φυλλαράκι των οποίων είναι από προφίλ αλουμινίου ενισχυμένης διατομής. Στις περιπτώσεις αυτές και για να μην υπάρξει στο μέλλον πρόβλημα λειτουργίας, θα πρέπει να απαιτείται η εγκατάσταση ισχυρού και αξιόπιστου ηλεκτρικού μοτέρ.


Ανάγκες – Επιλογή

Στην τελική επιλογή ρολών, θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας. Ο ρόλος του κατασκευαστή και του τεχνικού είναι επίσης πολύ σημαντικός. Όποιον και να επιλέξετε σιγουρευτείτε ότι:


Επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφθείτε μας για περισσότερες πληροφορίες

Item added to cart.
0 items - 0.00