Συνθετικά Κουφώματα PVC

Τα συνθετικά κουφώματα PVC παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή στις ακραίες μεταβολές της θερμοκρασίας. Δεν διαβρώνονται από το νερό ή την υγρασία, ενώ δεν χρειάζονται βαφή και δεν αλλοιώνονται χρωματικά. Με ελάχιστο κόπο για τον καθαρισμό τους, η μέση διάρκεια ζωής τους συνήθως ξεπερνάει τα 20 χρόνια.


Συνθετικό υλικό PVC

Η ιστορία του PVC ξεκινάει από το 1835. Όταν ο Γάλλος μηχανικός Henri Regnault ανακάλυψε την πρωταρχική σύνθεση του χλωριούχου βινυλίου. Στην οποία βασίστηκε αρκετά αργότερα, το 1912, ο Fritz Klatte για να δημιουργήσει το βελτιωμένο και τεχνολογικά εξελιγμένο συνθετικό υλικό PVC, αναλυτικά πολυβινυλοχλωρίδιο ή κοινώς βινύλιο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό του PVC αποτελείται από χλώριο, το οποίο υπάρχει στο αλάτι και στο αιθυλένιο το οποίο βρίσκουμε στο πετρέλαιο.

Το PVC έγινε ευρέως γνωστό το 1937, όταν άρχισε να χρησιμοποιείται στην κατασκευή δίσκων

Η τεχνολογική εξέλιξη του υλικού σε συνδυασμό με τις πολύτιμες ιδιότητες του, οδήγησαν στην εξάπλωση των εφαρμογών του σε πολλούς κλάδους. Όπως την ιατρική, την αυτοκινητοβιομηχανία, την τεχνολογία περιβάλλοντος κλπ.

Σήμερα, το μεγαλύτερο ποσοστό των παραγόμενων ποσοτήτων PVC απορροφάται στον κτιριακό τομέα, κυρίως για την παραγωγή σωλήνων και συνθετικών κουφωμάτων.


Συνθετικά κουφώματα PVC

Τα συνθετικά κουφώματα από PVC παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή στις καταπονήσεις. Στις ακραίες μεταβολές της θερμοκρασίας και την υπεριώδη ακτινοβολία.

Δεν διαβρώνονται από το νερό ή την υγρασία, δεν προσβάλλονται από βακτηρίδια και καίγονται πολύ δύσκολα. Χάρη στην απελευθέρωση των ατόμων του χλωρίου, που εμποδίζουν την ανάφλεξή τους. Επιπλέον δεν χρειάζονται βαφή και δεν αλλοιώνονται χρωματικά.

Με ελάχιστο κόπο για τον καθαρισμό τους, δείχνουν σαν καινούρια ακόμη και μετά από χρόνια. Οι ανάγκες συντήρησής τους είναι ελάχιστες, ενώ η μέση διάρκεια ζωής τους συνήθως ξεπερνά τα 20 χρόνια.


Ηχομόνωση – Θερμομόνωση

Τα κουφώματα PVC διακρίνονται, επίσης, για την υψηλή θερμομονωτική και ηχομονωτική τους απόδοση, η οποία είναι εφάμιλλη αυτής των ξύλινων κουφωμάτων.

Το PVC είναι από τη φύση του ένα μονωτικό υλικό, όμως ο υψηλός δείκτης θερμομόνωσης και ηχομόνωσης οφείλεται κυρίως στη δυνατότητα διαμόρφωσης θαλάμων σε σειρά, κατά την κατασκευή των προφίλ των κουφωμάτων. Η διαμόρφωση των θαλάμων γίνεται αντιληπτή στην εγκάρσια τομή του προφίλ. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των θαλάμων, τόσο αυξάνονται οι μονωτικές ιδιότητες των κουφωμάτων.

Η υψηλή θερμομονωτική απόδοση των συνθετικών κουφωμάτων συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, περιορίζοντας τα έξοδα για θέρμανση και ψύξη των κατοικιών, αλλά και τις βλαβερές επιπτώσεις για το περιβάλλον.


Ευελιξία στην κατασκευή

Τα πολυθάλαμα προφίλ της κάσας και του φύλλου κατασκευάζονται από άκαμπτο PVC, όπου ενσωματώνεται χαλύβδινη ενίσχυση με αντιδιαβρωτική προστασία, εξασφαλίζοντας τη σταθερότητα και την ασφαλή λειτουργία των κουφωμάτων. Στις ενώσεις γίνεται αυτογενής συγκόλληση με θέρμανση, δηλαδή χωρίς κόλλες, με αποτέλεσμα οι επιφάνειες να είναι λείες και καθαρές, χωρίς αρμούς.

Το PVC είναι υλικό ελαφρύ και ευκατέργαστο, γεγονός που προσφέρει μεγάλη ευελιξία στην κατασκευή συνθετικών κουφωμάτων

Η ευελιξία στο σχεδιασμό και την κατασκευή των προφίλ επιτρέπει την απόλυτη εφαρμογή των λάστιχων στεγάνωσης και των υαλοπινάκων. Διασφαλίζοντας την απαραίτητη στεγανότητα στα κουφώματα. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα για την τοποθέτηση κλειδαριών ασφαλείας, που αποτρέπουν τη διάρρηξη, προσφέροντας υψηλό επίπεδο ασφαλείας.


Μεγάλη ποικιλία σχεδίων

Τα συνθετικά κουφώματα διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και συστημάτων ανοίγματος. Καλύπτοντας κάθε επιθυμία και ανάγκη σχεδιασμού.

Υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής οποιασδήποτε μορφής εξωτερικών κουφωμάτων

Κουφώματα από απλά μονόφυλλα, δίφυλλα ή πολύφυλλα, μέχρι τοξωτά, κυκλικά, σταθερά, ανοιγόμενα, συρόμενα, ανακλινόμενα κλπ. Η ποικιλία των συστημάτων και μηχανισμών ανοίγματος εξασφαλίζει λύσεις πρακτικές και λειτουργικές για κάθε ανάγκη.

Τα πλαίσια διακρίνονται για τη λιτή, καθαρή, διαχρονική γραμμή τους και διατίθενται σε μια ευρεία γκάμα ανεξίτηλων χρωμάτων. Με δυνατότητα απομίμησης φυσικού ξύλου, ώστε να επιλέξει κανείς το ιδανικό χρώμα για το χώρο του.

Τα συνθετικά κουφώματα τοποθετούνται εύκολα και προσαρμόζονται σε κάθε μορφή κτιρίου, σύγχρονου ή παραδοσιακού, με άρτια τεχνικά και αισθητικά αποτελέσματα.

Η άριστη σχέση απόδοσης – τιμής των συνθετικών κουφωμάτων από PVC, είναι ο κυριότερος παράγοντας επιλογής τους

Ο σύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός δίνει τη δυνατότητα μαζικής παραγωγής μεγάλων ποσοτήτων συνθετικών κουφωμάτων άριστης ποιότητας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο το κόστος κατασκευής ανά μονάδα.

Το συγκριτικά χαμηλό κόστος τους σε συνδυασμό με τη μακροζωία που τους προσφέρουν οι υψηλοί δείκτες αντοχής των υλικών, αλλά και οι μειωμένες απαιτήσεις συντήρησης, καθιστούν τα συνθετικά κουφώματα μια συμφέρουσα επιλογή. Επιπλέον, η άριστη θερμομονωτική τους απόδοση συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων για θέρμανση & ψύξη. Ενώ παράλληλα αποτελεί οικολογική συμβολή για το περιβάλλον.


Οικολογικά κουφώματα

Οι οικολογικές σειρές κουφωμάτων με ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες από καθαρό PVC, χωρίς προσμίξεις, ανακυκλώνονται εξολοκλήρου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου στην παραγωγή ίδιας ποιότητας προϊόντων σε άλλη μορφή. Πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο βελτιστοποίηση του ανακυκλούμενου υλικού.

Σήμερα, υπάρχουν μεγάλες μονάδες ανακύκλωσης, οι οποίες παραλαμβάνουν τα προϊόντα PVC, ώστε να πραγματοποιηθεί η διαλογή του

Το PVC μπορεί με εύκολο και οικονομικό τρόπο να διαχωριστεί από τα υπόλοιπα συνθετικά. Το υλικό συλλέγεται, καθαρίζεται και κόβεται σε πολύ μικρά κομμάτια τα οποία στη συνέχεια λιώνονται. Ξένες προσμείξεις, όπως ακαθαρσίες ή ρινίσματα μετάλλων, διαχωρίζονται από το PVC μηχανικά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι καθαρό PVC, το οποίο είναι ικανό να επαναχρησιμοποιηθεί.

Επίσης, υπάρχει δυνατότητα τα ανακυκλούμενα προϊόντα PVC να χωρισθούν στα χημικά τους συστατικά και να ενωθούν ξανά για την παραγωγή ενός τελείως νέου προϊόντος PVC.

Τα συνθετικά κουφώματα PVC αποτελούν προϊόν συνεχούς εξέλιξης, πολύτιμης πείρας και πρωτοποριακού ελέγχου. Ο οποίος επιβεβαιώνεται με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά. Ο τακτικός έλεγχος των ιδιοτήτων τους αποτελεί βασική παράμετρο για τη συνεχή βελτίωση της παραγωγής και την εναρμόνισή της με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας.

Η ποιότητα των συνθετικών κουφωμάτων επιβεβαιώνεται και από το πιστοποιητικό ISO 9001:1994. Το οποίο αφορά το σχεδιασμό, την παραγωγή, την τοποθέτηση των κουφωμάτων, αλλά και την εξυπηρέτηση των πελατών μετά την πώληση.

Νομίδου Μαρίνα
Αρχιτέκτονας Μηχανικός


Επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφθείτε μας για περισσότερες πληροφορίες

Item added to cart.
0 items - 0.00